DelägareLeverantörsportalKundFörarhandbok

Fortsatt etablering av laddstolpar

I mitten av 2020 etablerade MaserFrakt laddinfrastruktur för personbilar vid sitt huvudkontor i Borlänge med 4 st laddboxar som genererar 8 st ladduttag, för att sedan utöka tillgången ytterligare med 4 st laddboxar vid kontoret i Gävle, under Q1 2021.

MaserFrakt ser satsningen av ladd-infrastruktur som självklar - inte minst

för att hänga med i utvecklingen, men även för att man nu i rask takt byter ut tjänstebilar till laddhybrider eller helelektriska fordon inom MaserFrakt. En utveckling som MaserFrakt är stolta över att ha kunnat tillmötesgå i snabb takt.

I frågan vad som står på näst på tur svarar Frida Jahncke, Drivmedelsansvig på MaserFrakt - …att vi tittar nu även på att elektrifiera vissa uppdrag, som en pilot för att lära oss mer om den nya tekniken. En del i detta utvecklingsprojekt har MaserFrakt ansöka hos Klimatklivet för en snabbladdare som avser tung trafik och där blev vi en av de första företagen i landet att få det beviljat.

Frida vill även tillägga att det händer väldigt mycket inom laddinfrastruktur just nu och att MaserFrakt följer utvecklingen med spänning på nära håll. - …vi har täta dialoger med energibolag, infrastrukturleverantör och fordonsleverantörer. Vi vill vara med där det händer!

Det pågår fler projekt gällande laddinfrastruktur som fortfarande är i utvecklingsfasen och som vi får återkomma med.

Närmast i tid kommer det att etableras laddboxar för personbilar i Falun, Avesta, Ludvika, Bollnäs och Borlänge som en fortsättning i laddinfrastruktur vid våra platskontor.

Mer information om Klimatklivet: Naturvårdsverket

Vid eventuella frågor kontakta:

Frida Jahncke

Drivmedelsansvarig - MaserFrakt

0243 – 25 78 11

frida.jahncke@maserfrakt.se

© MaserFrakt 2019 | Integritetspolicy | Webbplatskarta

searchplus-circlesign-outphonecircle