DelägareLeverantörsportalKundFörarhandbok

MaserFrakt gör rekordresultat och satsar på vidareutveckling

I lördags höll MaserFrakt årsstämma och förutom de sedvanliga punkterna pratades det en hel del om företagets framtida utmaningar och utveckling. Krister Söderstam, styrelseordförande i MaserFrakt berättar att 2015 var ett av företagets bästa år någonsin. Resultatet blev drygt 17,5 Mkr, och det efter att man lämnat en provisionsåterbäring på mer än 3 Mkr till de 268 entreprenadföretag och åkerier som tillsammans äger och arbetar under varumärket MaserFrakt.

 –Men det här innebär inte att vi kan sitta stilla, säger Krister Söderstam. Trots att det går bra för oss nu så ser vi att marknadstrenderna förändras snabbt. Det här behöver vi förhålla oss till för att kunna bibehålla och stärka vår position ytterligare som ett av Sveriges största företag i branschen.

 Knivskarp konkurrens

Arne Helmersson avgår efter 13 år som vd i MaserFrakt Anläggning AB, det ena av MaserFrakts två verksamhetsbolag. Han efterträds av Daniel Eriksson som tidigare varit arbetschef i samma bolag. Företaget satsar nu på att samla mer kunskap kring både kunder, marknadstrender och konkurrenter. Arne Helmersson kommer att stanna i koncernen och arbeta med just dessa framtidsanknutna utvecklingsfrågor.

–Vi har många utmaningar framför oss. Vi ser bland annat att våra kunder tänker annorlunda när de upphandlar numera. Konkurrensen är knivskarp därute och vi måste noga följa marknadens utveckling hela tiden. Det är sånt jag ska jobba med framöver, säger Arne Helmersson.

 Nya trender på distributionsmarknaden

En av trenderna på distributionsmarknaden är att kunderna strävar efter allt större regioner för sina avtal och att ha så få leverantörer som möjligt. Det är en fördel för de riktigt stora internationella bolagen inom transportsektorn.

–Det är tufft, men vi har hittills klarat oss väldigt bra mot jättarna DHL, DB Schenker och Postnord. Det är lite som David och Goliat, säger Patrik Andersson som är vd i MaserFrakt Distribution AB.

MaserFrakt startades 1939 i Dalarna och är idag Sveriges tredje största maskin- och transportförmedlingsföretag. Företaget utgår från Dalarna och Gästrikland och levererar bland annat i stort sett allt livsmedel till de tre största matvarukedjorna i Dalarna samt allt bränsle till två stora drivmedelskedjor i regionen. MaserFrakt medverkar även i många infrastrukturbyggen, utför industri- och miljötransporter och sköter ungefär 70% av regionens vinterväghållning.

För mer information kontakta Krister Söderstam, tfn. 070-321 50 70.

DSC_8770 liten

Personer på bifogad bild från vänster;

Arne Helmersson, Krister Söderstam, Patrik Andersson, Daniel Eriksson.

© MaserFrakt 2019 | Integritetspolicy | Webbplatskarta

searchplus-circlesign-outphonecircle